تولید شیرینی‌های رژیمی، کاهش کاربرد قند و شکر و بهبود کیفیت مواد غذایی در مرکز تحقیقات واحد یزد

مرکز تحقیقات دانشگاهی نقطه قوت تولید است

معصومه طباطبایی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا به تشریح جزئیات روند تشکیل مرکز تحقیقات غذا و شیرینی واحد یزد پرداخت و اظهار کرد: «مرکز تحقیقات غذا و شیرینی واحد یزد در جلسه هیأت امنا، مهر سال 95 مورد تصویب قرار گرفت. با توجه به اینکه مهم‌ترین سوغات یزد، شیرینی است و وجود رشته صنایع غذایی در مقطع کارشناسی ارشد و کارگاه‌ها، آزمایشگاه‌ها و امکانات مربوط در این واحد دانشگاهی، تشکیل مرکز تحقیقاتی در این زمینه تصویب شد.»

طباطبایی گفت: «پس از اخذ مجوزهای مربوط از سوی سازمان مرکزی و سایر ارگان‌ها و انجام بازدیدهای میدانی، خرداد 96 این مرکز فعالیت خود را آغاز کرد؛ اکنون در حال تحقیقات اولیه بر اساس پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد دانشجویان با هدف اجرای پژوهش‌هایی روی رنگ‌های خوراکی و رنگ‌هایی که از محصولات ارگانیک گرفته می‌شود، هستیم؛ فعالیت روی چربی، شکر و قند مواد خوراکی در تهیه شیرینی نیز در دستور کار قرار دارد.»

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان و واحد یزد خاطرنشان کرد: «فعالیت جدی در حوزه شیرینی‌های رژیمی، بهبود کیفیت مواد غذایی و شیرینی، میزان قند و شکر مصرفی در تهیه آنها و بسته‌بندی مواد خوراکی از اولویت‌های مرکز تحقیقات واحد یزد است.»
وی افزود: «با توجه به خرید دستگاه‌ها و تجهیزات مورد نیاز در مدت اخیر، رایزنی‌هایی در سال 97 برای تعریف طرح‌های مشترک با سازمان‌های مختلف در حوزه مواد غذایی و تولیدکنندگان مواد خوراکی آغاز شده است.»
مرکز تحقیقات شیمی و محیط زیست واحد یزد قراردادی را با شرکت آب و فاضلاب روستایی برای بررسی آب چاه‌های دشت نصرآباد یزد با هدف تعیین مقدار نیترات و نیتریت منعقد کرده است
طباطبایی در پاسخ به پرسش آنــا درباره مرکز تحقیقات شیمی و محیط زیست واحد یزد نیز اظهار کرد: «روند تشکیل مرکز تحقیقات شیمی و محیط زیست واحد یزد نیز مشابه روند تشکیل مرکز تحقیقات غذا و شیرینی است؛ به این صورت که این مرکز مهر 95 مصوبه هیأت امنا را اخذ کرد و خرداد 96 راه‌اندازی شد. با توجه به قدمت رشته شیمی و رشته محیط زیست با گرایش آلودگی که در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو دارد، این مرکز با نام شیمی و محیط زیست تشکیل شد.»
این مسئول بیان کرد: «مرکز تحقیقات شیمی و محیط زیست هم در زمینه تولید مواد شیمیایی بویژه نانو مواد و هم در مباحث محیط زیستی فعالیت می‌کند. خوشبختانه این مرکز با شرکت آب و فاضلاب روستایی قراردادی را برای بررسی آب چاه‌های دشت نصرآباد یزد با هدف تعیین مقدار نیترات و نیتریت منعقد کرده و وارد فاز اجرایی شده است.»
وی با توجه به برنامه‌های این مرکز برای سال 97 گفت: «سایت مرکز تحقیقات شیمی و محیط زیست در حال تکمیل است؛ تلاش می‌کنیم برگزاری کلاس‌های آموزشی در زمینه‌های مختلف بویژه محیط زیست و آلودگی را گسترش دهیم. به صورت کلی هدف اصلی این مرکز موضوع آب است که در استان یزد معضل مهمی محسوب می‌شود. در این چارچوب تعیین میزان فلزات سنگین و آلودگی آب‌ها و ارائه راه‌کارهای مناسب برای شرکت‌های مختلف از اهداف مرکز است.»
رئیس واحد یزد افزود: «در حال رایزنی با برخی شرکت‌ها هستیم تا دستگاه‌هایی را تهیه کنیم که فاضلاب حاصل از آزمایشگاه‌های تحقیقاتی و آموزشی را تصفیه کند تا قابل استفاده باشد و یا اینکه حداقل میزان آلودگی شیمیایی آنها را کم کنیم.»
عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: «با توجه به نامگذاری سال به عنوان حمایت از کالای ایرانی برای مرکز تحقیقات شیمی و مواد غذایی می‌خواهیم به سمت تولید مواد شیمیایی با توجه به ظرفیت و پتانسیل معدنی استان برویم؛ این مراکز تحقیقاتی در بسیاری از مقوله‌ها مرتبط هستند. یعنی مرکز تحقیقات غذا و شیرینی می‌تواند بخشی از فعالیت‌های خود را با همکاری مرکز تحقیقات شیمی و محیط زیست انجام دهد.»
طباطبایی ابراز امیدواری کرد این مراکز تحقیقاتی با همکاری اعضای هیأت علمی و دانشجویان باعث ارتقای واحد یزد و مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی شوند.

insta            Telegram            Telegram