کتاب جستاری بر مبانی راه اندازی بندر خشک هیأت علمی واحد یزد روانه بازار نشر شد

دکتر سید حسن حاتمی نسب با همکاری پرفسور علی صنایعی عضو هیأت علمی دانشگاه اصفهان موفق به تألیف کتاب جستاری بر مبانی راه اندازی بندر خشک شد.

به گزارش خبرنگار روابط عمومی دانشگاه  دکتر سید حسن حاتمی نسب عضو هیأت علمی دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی یزد با همکاری پرفسور علی صنایعی عضو هیأت علمی دانشگاه اصفهان موفق به تألیف کتاب حسستاری بر مبانی راه اندازی بندر خشک شد وی در این رابطه گفت:»به دلایل متعددی همچون بحران‌های اقتصادی متعدد در کشورهای مختلف، افزایش تقاضا و رشد تجارت بین‌المللی و بالطبع آن افزایش ترافیک حمل و نقل در مبادی مرزی (به ویژه بنادر دریایی به دلیل هزینه پایین)، زنجیره تأمین جهانی در مسیر استفاده بیش‌تر از مناطق دور از ساحل و اتصال آن‌ها به بنادر دریایی قرار گرفته است. این حقیقت موجب افزایش اهمیت بنادر خشک گردیده است. دولت‌ها با راه‌اندازی بنادر خشک می‌توانند حرکت رو به رشدی در جهت جلب رضایت مشتری، بهبود کیفیت، کاهش هزینه‌های مبادله و توسعه حمل و نقل ایجاد نمایند.
یک بندر خشک، بندری درون‌مرزی و چند منظوره است که به واسطه جاده یا ریل، مستقیماً به بندر دریایی متصل می‌گردد و پایگاهی برای توزیع کالا در مناطق داخلی محسوب می‌شود. این بنادر می‌تواند انتقال کالاها بین کشتی‌ها و بازارهای مصرف را تسهیل کرده و از سوی دیگر صادرات کالا از نقاط مختلف داخلی را تسهیل و تسریع بخشد. مزایای مستقیم (مانند اشتغال، رونق صادرات و واردات، کاهش هزینه‌های حمل و نقل و ترافیک داخلی) و مزایای غیرمستقیم (مانند کاهش سوخت مصرفی) موجب گردیده است تا بسیاری از کشورهایی که به آب‌های آزاد ارتباط دارند، در این راستا گام بردارند. کشور ایران نیز طی چند سال اخیر اقداماتی را آغاز کرده است.»
این کتاب در 5 فصل و 95 صفحه تنظیم شده است. این کتاب نخستین کتاب با موضوع بندر خشک در ایران است و بر اساس تحقیقات بر روی بیش از  نود بندر خشک در ۳۶ کشور جهان انجام شده است

فصل اخر این کتاب نیز به ارایه خلاصه تحقیقات نویسنده درباره الزامات راه اندازی بندر خشک در ایران اشاره دارد

آخرین ویرایش در شنبه, 25 شهریور 1396 ساعت 14:42