تصحیح سبک زندگی در روند دستیابی به سلامتی از اهمیت خاصی برخوردار است

فوق تخصص ریه در گفتگو با روابط عمومی دانشگاه :
دکتر ابوالحسن حلوانی متخصص بیماریهای داخلی و فوق تخصص ریه :«روان و ذهن سالم زمینه ای مناسب برای مبارزه با بیماریها است.»

همایش سبک زندگی و سلامت کمتر از یک ماه دیگر در واحد یزد برگزار خواهد شد و به همین مناسبت دانشجویان رشته پزشکی خانمها مهلا فلاح و فاطمه منتظر فرج مصاحبه ای با دکتر ابوالحسن حلوانی متخصص بیماریهای داخلی و فوق تخصص ریه انجام داده اند و دیدگاه ایشان را در تغیر سبک زندگی و داشتن یک روش زندگی ایده آل در مواجهه با بیماری پرسیدند.
۱- از نظر شما مفهوم سبک زندگی سالم چیست؟
با توجه به حیطه کاری ما به عنوان یک پزشک سبک زندگی سالم ، زندگی است که به سلامتی ما ضربه نزند. مورد دوم اگر به بیماری دچار شویم سبک زندگی بتواند در روند بهبود ما کمک کننده باشد.
جدا از مسئله سبک زندگی و آداب و رسومی که ما در تغذیه و ورزش داریم، روان سالم از همه این موارد پر اهمیت تر است که هم برای بیماری های روانی هم جسمانی هم زندگی شخصی کمک‌کننده است.
۲- به عنوان یک پزشک با توجه به حیطه ی تخصص خود (فوق تخصص ریه)، تا چه اندازه به تصحیح سبک زندگی اعتقاد دارید؟
کاملاً اعتقاد دارم. چون حقیقتأ جز مهمی که در تسهیل بیماری‌ها داریم، آموزش به بیمار است. به عنوان مثال در بیماری های تنفسی جدا از مسئله داروها که یک جزئی از درمان است چندین مسئله را همیشه باید در نظر داشته باشیم. اولین عامل سلامت روانی فرد است و یک عاملی که آستانه درد و ناراحتی را پایین می‌آورد وجود زمینه روانی سالم است. روان و ذهنیت سالم، خود راهی برای مبارزه با بیماری ها است.
دوم در سبک زندگی، ما می بینیم چیزی که منجر به تشدید بیماری‌های تنفسی می‌شود، مخصوصاً بیماری آسم، چاقی است. در نتیجه داشتن یک تغذیه سالم، ورزش منظم، در تسهیل و بهبودی بیماری کمک کننده است.
مسئله بعدی مخصوصاً در بیماری های تنفسی، با توجه به عوامل ایجاد کننده این بیماری ها (عوامل خطر) حذف آن عوامل خطر در پیشگیری و در درمان کمک می کند مثل عدم مصرف سیگار، جلوگیری کردن از عوامل آلرژن، تمیز بودن محیط خانه و …که همه اینها برای بهبود بیماری کمک کننده است.
۳- از نظر شما سبک زندگی در هر کدام از مراحل پیشگیری، درمان و جلوگیری از عود بیماری چه نقشی دارد؟
همانطور که خدمتتان عرض کردم سبک زندگی در همه این سه مورد نقش دارد. در بروز بیماری‌های تنفسی یک سری عواملی بیماری را ایجاد می کنند به عنوان مثال سیگار کشیدن، سیگار عامل ایجادکننده یکسری بیماری‌های تنفسی است. مثل برونشیت مزمن، سرطان ریه، فیبروز ریه، سوراخ شدگی ریه و
در نتیجه در ایجاد بیماری دخالت دارد به عنوان مثال افرادی که سیگار مصرف می‌کنند احتمال بروز بیماری آسم در فرزندانشان ۳ برابر است.
علاوه بر آن یک شغل پر خطر مثلاً شغلی که افراد با گرد و غبار، عوامل آلرژن و …درارتباط هستند، دربروز بیماری هایی مثل آسم، برونشیت، سرطان های ریه دخالت دارد.
حتی ادامه تماس با این عوامل روند درمان را کند و سیر پیشرفت بیماری را تشدید می‌کند. به عنوان مثال تنها روشی که طول عمر فردی که برونشیت مزمن دارد را بیشتر می‌کند، جدا از مصرف اکسیژن در یک گروه های خاص، قطع سیگار یا قطعه عامل آلاینده است.
در نتیجه در سیر درمان نیز کمک کننده است و در صورت حذف این عوامل از بروز بیماری پیشگیری می‌شود.
دیده شده است افرادی که سیگاری هستند، در صورت ترک سیگار بعد از حدود یک تا یک و نیم سال احتمال خطر بیماری‌های قلبی در آنها مانند افراد نرمال می شود. همچنین در این افراد احتمال بروز سرطان ریه هرچند مانند افراد نرمال نیست اما به شدت کاهش می یابد پس در پیشگیری از بروز مجدد بیماری‌ها نیز دخالت می کند.

insta            Telegram            Telegram