30 مهر, 1398

فعالیت روی کنه‌های شکارگر از آزمایشگاه تا مرحله گلخانه مطلب ویژه

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد یزد گفت :

«کنه‌های شکارگر» از آزمایشگاه تا مرحله تجاری‌سازی

نوید نصیری زاده گفت: فعالیت روی کنه‌های شکارگر از آزمایشگاه تا مرحله گلخانه در حجم کوچک و تجاری‌سازی انجام شده و اکنون در استان‌های مختلف کشور به فروش می‌رسد.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد در این راستا در گفتگو با خبرنگار آنا گوشه‌ای از دستاوردهای علمی پژوهشی این واحد دانشگاهی را معرفی کرده و با بیان پیشرفت‌های این دانشگاه در بخش کشاورزی بیولوژیک اظهار می‌کند:«دفع آفات گیاهی توسط کنه‌های شکارگر از جمله پروژه‌هایی است که واحد دانشگاهی یزد تحقیقات خود را در این زمینه انجام می‌دهد.»

دکتر نوید نصیری زاده گفت: دانشگاه آزاد اسلامی در بخش‌های مختلف علمی و پژوهشی پیشرفت‌های قابل‌توجهی داشته و با توجه به مأموریت‌های جدیدی که برای این دانشگاه به‌منظور ورود به حل مسائل کشوری تعریف شده واحدهای دانشگاهی در شهرهای مختلف در این مسیر حرکت می‌کنند.

وی اظهارکرد:: «نمونه‌های کنه شکارگر موجود، وارداتی بوده و مقدار قابل توجهی ارز از خارج می‌‌کند. با این بینش، تحقیق بر روی کنه شکارگر از جمله پروژه‌های بیولوژیکی این واحد دانشگاهی بوده که تحقیقات و پژوهش خود را بر روی آن آغاز کرده‌ایم.»

وی تصریح کرد: «در این راستا عوامل بیولوژیکی در محدوده استان یزد را بومی‌سازی کرده‌ و فعالیت و پژوهش خود را بر روی دو نوع کنه شکارگر به نام‌های سوریسکی و کالیفورنیکوس انجام دادیم. در واقع محققان دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد مرحله به مرحله بر روی این دو کنه شکارگر از مرحله آزمایشگاه تا مرحله گلخانه در حجم کوچک و تجاری‌سازی پژوهش داشته و فعالیت کرده‌‌اند و اکنون در استان‌های مختلف این کنه‌ها به فروش می‌رسد.»

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد یزد در خاتمه با بیان اینکه بومی‌سازی این کنه‌ها خیلی مهم است -( یعنی اینکه این کنه‌ها برای مبارزه با آفات باید با زیست‌بوم کشور هماهنگ باشند) خاطرنشان کرد: مجوز‌های تولید و پرورش این عوامل بیولوژیکی را از سازمان‌های دیگر اخذ و نخستین دانشگاهی هستیم که به این مهم دست پیدا کرده‌ایم.

این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)