18 آذر, 1398

شیوه نامه امکان تحصیل همزمان در دو رشته دانشگاه آزاد اسلامی ابلاغ شد مطلب ویژه

امکان تحصیل همزمان در دو رشته در دانشگاه آزاد اسلامی فراهم و شیوه‌نامه از سوی رئیس دانشگاه ابلاغ شد.

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، شیوه‌نامه تحصیل همزمان در دو رشته غیرپزشکی در دانشگاه آزاد اسلامی از سوی دکتر محمدمهدی طهرانچی ابلاغ شد.

شورای برنامه‌ریزی آموزشی و درسی دانشگاه آزاد اسلامی همگام و همسو با برنامه‌ریزان حوزه آموزش عالی کشور شیوه‌نامه تحصیل همزمان دانشجویان غیر استعدادهای درخشان در دوره‌های کاردانی یا کارشناسی (پیوسته و ناپیوسته) دانشگاه آزاد اسلامی در دو رشته تحصیلی با رعایت ضوابط کلی آیین‌نامه کاردانی و کارشناسی مصوب دانشگاه را تهیه و تدوین کرده است.

تعیین چارچوب قانونی برای اجرای صحیح تحصیل همزمان در دوره‌های آموزشی کاردانی یا کارشناسی (پیوسته و ناپیوسته) در دو رشته تحصیلی و در همان مقطع با مقطع پایین‌تر در یک یا دو واحد دانشگاهی از اهداف نگارش این شیوه‌نامه اعلام شده است.

شرایط ورود به دوره

بر این اساس پذیرفته‌شدگان و دانشجویان در هر یک از مقاطع تحصیلی کاردانی و کارشناسی پیوسته و ناپیوسته واحدهای دانشگاهی علاوه بر تحصیل حضوری یا مجازی در مقطع و رشته فعلی خود می‌توانند در یک رشته دیگر در همان مقطع تحصیلی یا در مقطع تحصیلی پایین‌تر در واحد دانشگاهی مبدأ یا واحد دانشگاهی دیگر به‌طور همزمان تحصیل کنند.

همچنین دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری نیز می‌توانند در یک رشته از رشته‌های مقاطع کاردانی یا کارشناسی (پیوسته یا ناپیوسته) در صورت رعایت این شیوه‌نامه به‌طور همزمان در رشته دوم تحصیل کنند.

بدیهی است متقاضی از طریق سنجش و پذیرش دانشگاه در رشته تحصیلی دوم پذیرفته می‌شود.

متقاضی ادامه تحصیل در رشته دوم می‌تواند فقط از مدت زمان معافیت نظام وظیفه در رشته اول، از تحصیل همزمان در دو رشته استفاده کنند.

اعضای هیئت‌علمی در یکی از رشته‌های علوم انسانی در مقطع کارشناسی می‌توانند با رعایت مفاد این شیوه‌نامه تحصیل کنند.

انتخاب واحد و مقررات آموزشی

دانشجو پس از ورود به رشته دوم مجاز است برابر ماده ۱۹ آیین‌نامه آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی انتخاب واحد درسی کند.

درصورتی‌که دانشجویی در دو رشته به‌طور همزمان تحصیل کند و در مدت مجاز تحصیل در رشته اول تعداد واحدهای درسی را نتواند به پایان رساند، کمیسیون موارد خاص آموزشی واحد، استان و دانشگاه در خصوص ادامه تحصیل وی در رشته دوم تصمیم خواهد گرفت.

حداکثر مدت تحصیل برای دانشجویان مشمول این شیوه‌نامه مدت مجاز تحصیل در رشته اول است.

دانشجو در مدت زمان تحصیل فقط یک‌بار می‌تواند درخواست تحصیل در رشته دوم را ارائه دهد.

تغییر رشته دوم امکان‌پذیر نیست. در صورت تقاضای تحصیل در رشته محل دیگر باید فرآیند ذکرشده در تبصره ۲ ماده ۳ پذیرش از طریق سنجش و پذیرش دانشگاه را طی کند.

آن دسته از دانشجویانی که از معافیت نظام وظیفه استفاده می‌کنند درصورتی‌که در رشته اول انصراف از تحصیل دهند یا اخراج آموزشی شده باشند، می‌توانند رشته دوم را تا سقف مجاز مدت زمان معافیت از نظام وظیفه در رشته اول ادامه تحصیل دهند.

تحصیل همزمان دانشجویان استعدادهای درخشان مطابق آیین‌نامه مربوط به آنان خواهد بود.

تصمیم‌گیری در خصوص سایر موارد پیش‌بینی‌نشده پس از مکاتبه واحد دانشگاهی مقصد با معاونت‌های موضوعی دانشگاه آزاد اسلامی انجام خواهد شد.

تطبیق و معادل‌سازی واحدهای درسی در رشته دوم

درس یا دروسی که عنوان یا شرح درس آن در برنامه درسی رشته‌های مورد تأیید و مصوب شورای عالی برنامه‌ریزی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یا شورای برنامه‌ریزی درسی دانشگاه آزاد اسلامی وجود داشته باشند، قابل معادل‌سازی است.

این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)