04 خرداد, 1398

یادداشت ويژه محمد حسن اصغرنیا نماينده حوزه معاونت فرهنگي دانشجويي دانشگاه آزاد اسلامي در اولين آيين تجليل از مفاخر و مشاهير شهرستان بافق

وارثان نجابت در سرزمین قنوت و قناعت

در آغاز جشن مهرگان توفیق یار شد که سری به کویر بزنم و با چهار تن از فرزندان این آب و خاک بیشتر آشنا شوم و از شهر یزد و بافق و زارچ و فهرج دیدن و نفسی تازه کنم و نجابت و بزرگواری خلق‌الله را لمس کنم و به تماشا بنشینم.

درباره مرحوم استاد مهدی اخوان ثالث معلوماتی داشتم که زاده مشهد است ولی نمی‌دانستم که اصل و نسب او به روستای تاریخی فهرج بر‌می‌گردد. پدر شاعرمان نامش علی بود که مشهوربه (علی‌عطّار) است و از کویر نجابت به کوی ولایت مهاجرت کرد و مشهدی مهدی در خراسان متولد شد.

جالب این‌که با هر کسی صحبت می‌کردم حداقل بیتی از او را می‌دانستند؛ «بیا ره توشه برداریم قدم در راه بی‌برگشت بگذاریم، ببینیم آسمان هرکجا آیا همین رنگ است.»

و مجموعه شعری را یافتم با عنوان (همراه با امید) که به همت رفیق عزیزم جناب علی‌ غیاثی ندوشن جمع‌آوری شده بود: «و می‌آید به گوشم نغمه‌اش آرام و می‌گوید، به افسوسی پر از اسرار (جهان پیرست و بی‌بنیاد، از این فرهادکش فریاد، ازین فرهادکش فریاد)» در برگریزان ۱۳۹۴ شعر بانویی درباره شاهنامه دان و فردوسی شناس معاصر خواندنی و شنیدنی است و ادبیات فارسی که می‌تواند مفتخر به داشتن فردوسی زمانه مهدی اخوان ثالث باشد و الگو و نمونه‌ای برای نسل امروز:‌ (دنیا حیاط خلوت پاییز شعر توست)

گفتی به باغ خشک‌ تو باران نمی‌رسد

زورت به غول‌های بیابان نمی‌رسد

خون گریه کرده چشم تمام درخت‌ها

بر ترکه‌ها، انار تو، خندان نمی‌رسد

گفتیم از بهار و امیدی نداشتیم

این شعرها به پای زمستان نمی‌رسد

و با بیانی دیگر از جوانی درد آشنا شعری را می‌نویسم و تصمیم دارم (زارچ و بافق) را هم ببینم چون شنیده‌ام پدر و اجداد سیّدی از دوستان هم اهل زارچ یزد بوده و هم ریشه‌ای در کرمان دارد از پدر و مادری که هر دو اهل کویرند که یزدی الاصل و کرمانی المکان.

انشاءالله در یادداشت بعدی به شرط حیاط درباره دو استاد بافقی دکتر سیدمحمود صدر بافقی حکیم نامدار و متخصّص قلب و عروق و دکتر محمدعلی برخورداری بافقی، استاد استاتیک و سازه‌های فولادی و مسئول دانشگاه علم و صنعت مطلبی خواهم نوشت.

این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)
آخرین ویرایش در چهارشنبه, 22 مهر 1394 05:30

کدپستی: 8916871967

تلفن: 9 - 03538211391

نمابر ریاست:  03538214810

نمابر دبیرخانه:  03538215034

دریافت نرم‌افزار همراه دانشگاه

تا اطلاع ثانوی امکان استفاده از نرم‌افزار وجود ندارد.

لطفا از سامانه‌های آموزشی استفاده نمایید.

Android ios

ما 1780 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم