20 مرداد, 1399

معرفی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی(College of Agriculture and natural resources)

دانشکده کشاورزی ومنابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی یزد با حدود 700 نفر دانشجو در رشته گرایش ها و مقاطع تحصیلی به شرح زیر مشغول به فعالیت میباشد:
مهندسی منابع طبیعی – آلودگی محیط زیست - دکتری
مهندسی منابع طبیعی – آلودگی محیط زیست - کارشناسی ارشد
مهندسی کشاورزی – اصلاح نباتات – دکتری
مهندسی کشاورزی – علوم و مهندسی صنایع غذایی – کارشناسی ارشد
مهندسی کشاورزی – مدیریت کشاورزی – کارشناسی ارشد
مهندسی کشاورزی – گیاه پزشکی – کارشناسی
مهندسی فضای سبز - کارشناسی
بیوتکنولوژی - کارشناسی

رشته های تحصیلی: کارشناسی پيوسته علوم و مهندسی صنایع غذایی_کارشناسی ارشد علوم و مهندسی صنایع غذایی گرایش های فناوری موادغذایی، صنایع غذایی، شیمی موادغذایی، زیست فناوری موادغذایی_ کارشناسی پیوسته گیاهپزشکی_ کارشناسی پیوسته زیست فناوری_ کارشناسی پیوسته زیست شناسی سلولی و مولکولی گرايش زیست فناوری_ مهندسی فناوری گیاهان دارویی و معطر_كارشناسي ارشد مدیریت کشاورزی_ کارشناسی پيوسته علوم و مهندسي محیط زیست_ کارشناسی ارشد آلودگي هاي محیط زیست

رشته گرايشهاي صنايع غذايي: اين رشته گرايشها جایگاهی ممتاز در برنامه استراتژیک همه کشورها دارد. لذا تربیت نیروی متخصص، خلاق و کارآفرین در گرایش های مختلف این رشته می تواند سبب ایجاد ارزش افزوده و رونق تولیدی گردد.  فارغ التحصيلان اين رشته گرايشها قادرند بعنوان مسئول فني، مدير كنترل كيفيت، مديرتوليد و ساير مشاغل رايج در كارخانجات موادغذايي شروع به كار كنند. اين رشته مي تواند ساز و كارهاي تاسيس كارخانجات موادغذايي، ايجاد شركت هاي مشاوره اي و غيره را ايجادكند.

رشته مدیریت کشاورزی: فرآیند بکارگیری موثر و کارآمد عوامل تولیدی عادی و انسانی در برنامه ریزی، سامان دهی، بسیج منابع و امکانات و هدایت و نظارت و بررسی است که برای دستیابی به اهداف کشاوزی (بنگاه) و براساس یک نظام ارزشی قابل قبول انجام می شود. دانش آموختگان این رشته می توانند در مقام تحلیل گر و کارشناس اقتصادی، برنامه های توسعه کشاورزی را در سطح منطقه ای و ملی مورد بررسی قرار دهند .

فارغ التحصیلان این رشته همچنین می توانند به عنوان کارشناس در سازمان ها و دستگاه هائی نظیر سازمان مدیریت و برنامه ریزی، وزارت جهاد کشاورزی، شرکت های تعاونی روستایی، بانک کشاورزی و واحدهای تولیدی فرآیندی محصولات کشاورزی مشغول به کار شوند.

رشته زیست فناوری: رشته زیست فناوری یا بیوتکنولوژی یک رشته کاربردی و میان رشته ای مهندسی علوم است که قلمرو آن حداقل ۳۳ حوزه تخصصی علوم را در برمی گیرد. رشته بیوتکنولوژی از بین داوطلبان گروه آزمایشی ریاضی فیزیک و علوم تجربی دانشجو می پذیرد چرا که بعضی از گرایشهای این رشته به علوم پزشکی و بعضی دیگر از گرایشها به رشته های مهندسی مربوط می شود. فارغ التحصیلان این رشته می توانند درمقاطع کارشناسی ارشد حوزه های علوم پزشکی وزارت بهداشت و وزارت علوم در ۵۶ رشته انتخابی شرکت نمایند.

رشته گیاه پزشکی: عنوان گیاه پزشکی به رشته ای اطلاق می شود که در آن علوم و فن آوری در زمینه های شناخت آفات و عوامل بیماری زای گیاهی و اصول و روشهای مبارزه با این عوامل مورد بررسی قرار می گیرد.فارغ التحصیلان این دوره می توانند به عنوان کارشناس اجرایی یا تحقیقاتی در موسسه های مختلف دولتی و خصوصی بخش کشاورزی ایفای وظیفه کنند. علاوه بر این مجوز های شرکت های تولیدی و فروش کود و سم نیز به فارغ التحصیلان رشته گیاهپزشکی اعطا خواهد شد.

رشته مهندسی فناوری گیاهان دارویی و معطر دارای سه زمینه اصلی به شرح ذیل است:

1. شناخت گیاهان دارویی: به عنوان یکی از مهمترین مهارت های فارغ التحصیلان این رشته و کسب اطلاعات در خصوص بیولوژی( گیاهشناسی)، اکولوژی، فیزیولوژی، پراکنش، ترکیبات آلی و معدنی، خواص دارویی و ...

2. تولید و بهره برداری از گیاهان دارویی

3. صنعت گیاهان دارویی و مسائل پس از برداشت

رشته گرايش هاي محيط زيست: در حال حاضر بحران محیط زیست در تمام دنیا وجود دارد و اهمیت این رشته هر روز در حال افزایش است. این رشته تحصیلی مناسب کسانی است که روحیه ای فعال و پویا دارند و درصدد بهبود شرایط محیط زندگی خود هستند؛ کسانی که دوستدار طبیعت بوده و به محیط اطراف خود توجه می‌کنند.

از طرفی به دلیل گستردگی دامنه فعالیت‌های رشته مهندسی محیط زیست و به نوعی بین رشته‌ای بودن آن، می‌توان آن را تلفیقی از رشته‌هایی چون زیست‌شناسی، شیمی، نقشه‌برداری، جغرافیا، اقلیم‌شناسی، کشاورزی و آبخیزداری دانست.

در كل فارغ التحصيل توانمند اين رشته، فرصت هاي شغلي مناسبي در شركت هاي دولتي، خصوصي و نيمه خصوصي مرتبط با وزارت نيرو، وزارت جهاد كشاورزي، مؤسسه تحقيقات مرتع، مؤسسه تحقيقات خاك و حفاظت آبخيزداري، سازمان جنگل ها و شركت هاي مشاوره منابع طبيعي دارند.

اعضاي هيأت علمي و مدرسین گروه کشاورزی:

دکتر محمدرضا اسلامی، دکتر سیدعلی یاسینی اردکانی، دکتر ابوالقاسم میرحسینی، دکتر منصور کلانتر، دکتر مهدی دهقانی زاهدانی، دکتر محمد موسایی سنجره ای، دکتر سیمین نصرتی، دکتر امید جوهرچی

School of Agriculture and Natural Resource

School of Agriculture and natural resource at Islamic Azad University-Yazd Branch has 700 students in 7 fields of study (Bachelor, Master and PHD):

(Biotechnology (Bachelor

(Plant Protection (Bachelor

(Food Science and Technology (Master

(Agriculture Management (Master

(Environmental Pollution (Master and PHD

(Plant Breeding (PHD

ریاست دانشکده و مديران گروه (  Head of GroupsHead of Department and)

ریاست دانشکده: دکتر سیدعلی یاسینی اردکانی Head of Department :Dr. Seyed Ali Yasini