06 بهمن, 1399

مرتبه علمی : دانشیار

مکان دفتر : طبقه اول گروه شيمي
تلفن دفتر : 0353187573

شيمي علم اتم‌ها، پيوندها و مولكول‌ها است. دانشي كه مي‌تواند خواص ماده، چگونگي تغييرات و شيوه توليد آنها را از هسته اتم گرفته تا كهكشان‌ها بررسي كند. رشته شيمي، رشته‌اي است كه به پرورش متخصصاني مي‌پردازد كه با مطالعه، تحقيق و آزمايش به ابداع و نوآوري پرداخته يا فراورده‌هاي شيميايي را كنترل مي‌كنند. اين رشته در سطح كارشناسي به بررسي و مطالعه اجمالي تركيب، ساختار و ويژگي‌هاي ماده و همچنين كنترل آزمايشگاهي فرايندهاي شيميايي مي‌پردازد. رشته شيمي داراي دو بخش علم شيمي و صنايع شيمي است كه علم شيمي به عنوان يكي از علوم پايه زيربناي علوم مختلفي همچون بيولوژي، بيوتكنولوژي، پزشكي، دندانپزشكي، داروسازي و رشته‌هاي متعدد مهندسي است. اما صنايع شيميايي عبارت است از صنايعي كه در آنها واكنش‌هاي شيميايي انجام مي‌گيرد؛ يعني اقسام مواد اوليه تبديل به محصولات جديدي مي‌گردد كه خواص اين محصولات تا حدودي با مواد اوليه متفاوت است. رشته شيمي داراي دو گرايش محض و كاربردي است كه در گرايش محض مبناي كار، علم شيمي است و دانشجو درباره چهار گرايش اصلي علم شيمي كه عبارتند از:

شيمي آلي، معدني، تجزيه و شيمي فيزيك دروسي را مطالعه مي­كند. اما در شيمي كاربردي، دروس پايه شيمي كمتر مطالعه مي‌شود و دانشجو يكسري از دروس مربوط به مهندسي شيمي مثل اصول صنايع شيميايي و تصفيه آب و فاضلاب را مي‌گذراند. مي­توان گفت كه فارغ‌التحصيل شيمي محض در شروع يك فعاليت صنعتي نقش دارد چرا كه راهكارهاي تئوريك ساخت يك ماده مورد نظر را ارائه مي‌دهد.

تعدادي از فارغ التحصيلان شيمي جذب صنايع شيميايي مختلف مثل صنايع رنگ، چرم‌، پتروشيمي، مواد غذايي، لوازم بهداشتي و آرايشي مي‌شوند و در بخش آزمايشگاه‌هاي كنترل كيفيت محصولات شيميايي يا واحد توليد آنها كار مي‌كنند. هر كارخانه‌اي كه داير مي‌شود، در بخش كنترل كيفيت كالاهاي ساخته شده نياز به يك شيمي‌دان دارد. همچنين در تمام صنايع احتياج به فارغ‌التحصيلان شيمي داريم تا مواد اوليه را با توجه به استانداردهاي جهاني بررسي كرده و رد يا قبول كنند. گفتني است كه فارغ‌التحصيلان اين رشته توانايي تغيير و تبديل بر روي مواد خام را دارند و به ياري همين توانايي، تعداد زيادي از فارغ‌التحصيلان اين رشته كارگاه‌ها يا كارخانه‌هاي شيميايي كوچك و بزرگ داير كرده و در كار خود نيز موفق  بوده‌اند. گروه شيمي دانشگاه آزاد اسلامي واحد يزد از سال 1363 تا كنون در مقطع كارشناسي، از سال 1371 در مقطع كارشناسي ارشد و از سال تحصيلي 1384 در مقطع دكتري دانشجو پذيرفته است.

گرو ه شيمي هم‌اكنون در مقطع كارشناسي در دو گرايش  شيمي محض و كاربردي و در مقطع كارشناسي ارشد در پنج گرايش شيمي آلي، تجزيه، معدني، شيمي‌فيزيك و كاربردي دانشجو دارد. تا كنون در مقطع كارشناسي حدود 2000 نفر، كارشناسي ارشد 725 نفر و دكتري 30 نفر فارغ‌التحصيل شده‌اند.

مدیرگروه : دكتر رضيه موهبت

-مدرک تحصیلی : دكترا